Zalando Platform Strategie: Zalando gaat offshore

BERLIJN, 1 April 2016. Zoals eerder aangekondigd bij de bekendmaking van Zalando’s financiële resultaten, werkt het fashion platform aan een nog grotere logistieke hub. Naast de bestaande locaties in Erfurt, Mönchengladbach, Brieselang en de recente openingen in Stradella en Lahr, wordt het nieuwe distributiecentrum gevestigd op een voormalig olieplatform in de Noordzee.

Het platform zal volledig door Zalando worden beheerd als onderdeel van de uitbreiding van het logistieke netwerk. De keuze is voor het platform gevallen vanwege de diverse transportmogelijkheden die het platform biedt. Een heliport en een scheepsdok zijn daar slechts enkele voorbeelden van.

 

 “Zalando staat erom bekend de wereld van e-commerce en logistieke dienstverlening op te schudden. Marktinnovatie is inmiddels een handelsmerk van ons geworden, en het operationaliseren van het Offshore Center is een logische en letterlijke ontwikkeling van onze platform-visie: mensen verbinden met mode – ongeacht waar ze wonen”, zegt Rubin Ritter, CEO van Zalando.

 

Vanwege de nabijheid van Noord-Europa zal het offshore distributiecentrum vooral deze markt bedienen. In de toekomst behoort uitbreiding naar IJsland en zelfs Groenland tot de mogelijkheden.

 

“We hebben een groeiend aantal klanten in deze landen en om nog beter aan hun behoefte te voldoen - we willen een kortere levertijd realiseren - hebben we besloten om de focus te leggen op een geschikte locatie voor een logistieke hub, dichtbij het noorden van Europa”, zegt Delphine Mousseau, VP Markets van Zalando.

 

De herbouw van het olieplatform start in het derde kwartaal van 2016 en in het voorjaar van 2017 moet het platform uiteindelijk operationeel zijn. Shell verkoopt momenteel veel oude platformen en met de aankoop van het 120.000 m²  grote platform (dat overeenkomt met meer dan tien voetbalvelden) grijpt Zalando het momentum aan om een unieke groeikans te verwezenlijken.

201313 zalando offshore 1200x630px.png 3f7d09 original 1459497904
Download PDF
Download PDF