Zalando organiseert Hack Week 2015 "We Will Hack You"

16 DECEMBER 2015

Zalando heeft 'mobiel' tot een van de belangrijke speerpunten van het jaar gemaakt en gedurende het afgelopen jaar ontving het al verschillende onderscheidingen voor de inspanningen op het gebied van mobiele e-commerce. Om de techpertise voortdurend te upgraden en ook verder uit te dagen organiseert Zalando jaarlijks een Hack Week voor alle tech medewerkers. Hack Week is een feestelijke week voor de meer dan 900 techmedewerkers. Ze leggen gedurende een week het dagelijkse werk neer en doen mee aan verschillende projecten.

"Hack Week is de perfecte tijd van het jaar om te spelen met nieuwe technologie¨n, deze te testen en ermee te experimenteren. Tijdens deze week komen de medewerkers met nieuwe ideeen, hebben ze plezier en kunnen ze samenwerken met collega's uit de hele organisatie", zegt Bastian Gerhard, Head of Innovation and Enablement at Zalando.

Ieder jaar veranderen de techkantoren in Berlijn en Dortmund in drukke, creatieve hubs vol met innovatieve concepten en baanbrekende ideeën. Het doel van deze week, naast plezier hebben, is om een hele week met slimme oplossingen bezig te zijn die op een of andere manier kunnen bijdragen aan het Zalando platform.

Hack Week bij Zalando zet ieder jaar weer aan tot creativiteit en het leidt altijd tot een grote verscheidenheid aan prototypes. In 2013 was een van de resultaten van Hack Week de eerste versie van Zalando's Photo Search, een beeldherkenningsfunctie die sindsdien geïmplementeerd is in de Zalando app en veel gebruikt wordt.

In 2014 was een van de hoogtepunten de lancering van een schoen in de ruimte. Een camera volgde de gouden schoen op zijn reis door de ruimte. De schoen, die later terugkwam op aarde, was slechts licht beschadigd en staat sindsdien op een ereplek in het kantoor van Berlijn.

Dit jaar vindt de Hack week plaats van 14 tot 18 december, met het thema 'We Will, We Will Hack You'. In de aanloop naar deze week zijn meer dan 120 ideeën verzameld. Met nog een paar dagen op de teller zijn er al enkele veelbelovende projecten gestart.

Voor meer informatie over de Hack Week en de verschillende activiteiten kun je terecht top de Zalando Tech Blog of volg de hashtag #WeWilleHackYou op social media.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF