Zalando breidt logistiek netwerk verder uit en opent fulfillment center in Italië

16 DECEMBER 2015

Zalando kondigt de opening van haar eerste internationale satelliet fulfillment center aan. Het bedrijf is een samenwerking gestart met logistieke dienstverlener Fiege, dat de 20.000 vierkante meter beslaande locatie in Stradella zal gaan beheren. Deze pilot stelt Zalando in staat om klanten in Italië nog sneller van dienst te zijn en om beter te beantwoorden aan de groeiende vraag voor e-commerce vanuit de Italiaanse markt.

Het logistieke centrum is klaar voor gebruik en het laden van het assortiment is begonnen. De eerste leveringen aan Italiaanse klanten zullen in januari 2016 plaatsvinden. In het centrum zal Zalando artikelen opslaan die het grootste deel van de Italiaanse bestellingen zal beslaan. Dit project is de eerste pilot voor de uitbreiding van het logistieke netwerk van Zalando in Europa, dat tot nu toe drie logistieke centra in Duitsland had. Daarnaast wordt er momenteel aan een vierde locatie in het zuiden van Duitsland gewerkt.

"De investering in de internationale uitbreiding van ons logistieke netwerk geeft ons de mogelijkheid dichter bij onze klant te zijn. Samen met verschillende diensten die we afgelopen jaar hebben gelanceerd - same day delivery in verschillende Duitse steden en een eenvoudiger retourproces - laat deze pilot zien dat Zalando er continue aan werkt om onze klanten tevreden te houden", aldus Christoph Spark, Vice President Logistics bij Zalando.

Afbeeldingen
Contactpersonen
  • Default avatar2

    Damaris Beems

    7N60 Communicatie
Download PDF
Download PDF